Het “peaceful mind” programma

Een effectief (online) programma waarmee je in een aantal weken een systeem opbouwt dat ervoor zorgt dat je meer tijd en energie krijgt voor de dingen die echt belangrijk voor je zijn. Het lukt je om bewuster in het moment aanwezig te zijn. We maken gebruik van door wetenschappelijk onderzoek onderbouwde technieken. Er ontstaat ruimte in je hoofd voor creatieve ideeën. Je krijgt meer overzicht en meer energie. Wil je nu eindelijk eens dat plan oppakken dat je nu steeds voor je uitschuift? Met dit programma heb je de tools om ideeën te laten slagen. Tools waar je een leven lang plezier van kan hebben. Ik neem je stap voor stap mee. In april 2024 start het volgende traject. Kijk voor de data onderaan deze pagina en meld je nu alvast aan om zeker te zijn van een plek!

It is possible to be busy-very busy-without being very effective.”
Stephen Covey

Nieuwe gewoontes aanleren kost tijd en daarom nemen we die ook. We gaan effectief met de tijd om. In slechtst een uurtje per week krijg je uitleg, tips en eye openers waarmee je praktisch aan de slag kunt. Hieruit kies je wat bij jou past en bouw je een persoonlijk systeem van gewoonten dat ervoor zorgt dat je meer innerlijke rust ervaart en meer helderheid en overzicht krijgt over de dingen die je doet. Je begint je eigen motivatie beter te begrijpen en kunt je keuzes beter afstemmen op jouw eigen wensen, interesses en waarden. Naast de training, kun je gebruik maken van de coachcalls om vragen te stellen en nog gerichter te kijken waar je nog energie laat liggen.

Being creative, strategic, and simply present and loving don’t require time—they require space.​
David Allen

Je lijf en je hoofd spiegelen elkaar. Onrust in je lijf veroorzaakt onrust in je hoofd en andersom. Denk bijvoorbeeld aan een nachtmerrie dat ontstaat door fysieke pijn. Gedachten veroorzaken gevoelens en je hersenen zijn altijd bereid om bewijzen te zoeken bij jouw overtuigingen. Dan is het handig als ze bewijs zoeken bij overtuigingen die helpend voor je zijn. In het peaceful mind programma leer je technieken om beperkende gedachten om te buigen. Naast de wekelijkse kennisdelingsbijeenkomsten zijn er momenten van groepscoaching waarin je dingen kunt bespreken waar je tegenaan loopt.

Aan het einde van dit traject:

 • Heb je meer het gevoel dat je zinvol bezig bent.
 • Kun je samenwerken met je brein. Je begrijpt je wat er nodig is om de stroom van gedachten te temperen maar kunt de hersenen ook stimuleren om met creatieve ideeën of oplossingen te komen.
 • kun jij je beter focussen op je werkzaamheden en beter ontspannen in het hier en nu.
 • ken je verschillende technieken, behulpzame tools en taakmanagementsystemen die je kunt gebruiken voor het inrichten van een persoonlijk systeem.
 • Heb je meer inzicht in wat jou motiveert en ga je steeds meer doen van wat je echt belangrijk vindt
 • kijk jij met plezier naar je gekozen taken
 • herken jij meerdere innerlijke stemmen zoals die van de innerlijke criticus en kun je de invloed van de gedachten die zij produceren verkleinen
 • heb je de tools om belemmerende gedachten te ontdekken en om deze om te buigen naar helpende gedachten.
 • Ben je blij dat je voor dit traject hebt gekozen!

“Before you wonder: Am I doing things right? wonder: Am I doing the right things?
Stephen Covey

Op zaterdag 20 april 2024 start het Peacefulmind programma. Wil je verzekerd zijn van een plek, meld je dan nu alvast aan via onderstaand formulier:

Met jouw humor kan je iemand in beweging krijgen – Sylvia

  Hiermee voorkom je spam

  Overige informatie

  De training wordt gegeven in het Nederlands. De trainingsbijeenkomsten zijn op zaterdagochtend tussen 11.00 uur en 12.00 uur. De coachcall is om de week op maandagavond van 19.30 tot 20.30. Tussendoor mag je ook vragen stellen via de mail.

  data bijeenkomsten :

  8 online trainingen op de zaterdag van 11.00 uur – 12.00 uur: 20 april, 18 mei, 25 mei, 1 juni, 15 juni, 22 juni, 29 juni en 6 juli.

  5 online coachcalls op maandagavond van 19.30 uur – 20.30 uur: 22 april, 27mei, 17 juni, 1 juli en 8 juli.

  Investering: 860 euro