Peaceful mind

Een effectief (online) programma waarmee je in een aantal weken een systeem opbouwt dat ervoor zorgt dat je meer tijd en energie krijgt voor de dingen die echt belangrijk voor je zijn. Het lukt je om bewuster in het moment aanwezig te zijn. We maken gebruik van door wetenschappelijk onderzoek onderbouwde technieken. Er ontstaat ruimte in je hoofd voor creatieve ideeën. Je krijgt meer overzicht en meer energie. Wil je nu eindelijk eens dat plan oppakken dat je nu nog steeds voor je uitschuift? Met dit programma heb je de tools om ideeën te laten slagen. Tools waar je een leven lang plezier van kan hebben. Ik neem je stap voor stap mee.

It is possible to be busy-very busy-without being very effective.”
Stephen Covey

Nieuwe gewoontes aanleren kost tijd en daarom nemen we die ook. We gaan effectief met de tijd om. Elke week krijg je uitleg, tips en eye openers waarmee je praktisch aan de slag kunt. We nemen jouw systeem van informatie verwerken onder de loop. Hoe je je taken organiseert, hoe je je e-mail verwerkt, hoe je zorgt dat je je kunt focussen en hoe je jezelf helpt om dingen niet te vergeten. Door meer kennis over het brein kunt je aanpassingen gaan maken die beter voor je werken. Er ontstaat rust en ruimte in je hoofd, ruimte voor nieuwe creatieve ideeën. Het lukt je om echt om in het moment aanwezig te zijn en te genieten van de mooie momenten zonder afgeleid te worden doordat er nog allerlei zaken door je hoofd spoken.

Being creative, strategic, and simply present and loving don’t require time—they require space.​
David Allen

Je lijf en je hoofd spiegelen elkaar. Onrust in je lijf veroorzaakt onrust in je hoofd en andersom. Denk bijvoorbeeld aan een nachtmerrie die kan ontstaan door fysieke pijn. Gedachten veroorzaken gevoelens en je hersenen zijn altijd bereid om bewijzen te zoeken bij jouw overtuigingen. Dan werkt het krachtig als ze bewijs gaan zoeken bij overtuigingen die helpend voor je zijn. In het peaceful mind programma krijg je technieken om je beperkende gedachten te ontdekken en om te buigen naar helpende gedachten.

Aan het einde van dit traject:

 • Heb je meer het gevoel dat je zinvol bezig bent.
 • Kun je samenwerken met je brein. Je begrijpt je wat er nodig is om de stroom van gedachten te temperen maar kunt de hersenen ook stimuleren om met creatieve ideeën of oplossingen te komen.
 • kun jij je beter focussen op je werkzaamheden en beter ontspannen in het hier en nu.
 • ken je verschillende technieken, behulpzame tools en taakmanagementsystemen die je kunt gebruiken voor het inrichten van een persoonlijk systeem.
 • Heb je meer inzicht in wat jou motiveert en ga je steeds meer doen van wat je echt belangrijk vindt
 • kijk jij met plezier naar je gekozen taken
 • kun je omgaan met meerdere innerlijke stemmen zoals die van de innerlijke criticus, de perfectionist en de drammer
 • heb je de tools om belemmerende gedachten te ontdekken en om deze om te buigen naar helpende gedachten.
 • Ben je blij dat je voor dit traject hebt gekozen!

“Before you wonder: Am I doing things right? wonder: Am I doing the right things?
Stephen Covey

Met jouw humor kan je iemand in beweging krijgen – Sylvia

Aanvullende informatie

Deze training duurt 2 maanden. In principe heb je 1 online sessie per week en kun je tussendoor vragen stellen via e-mail. Als het voor jou beter werkt, is het ook mogelijk om de sessies te verdelen over meerdere kortere momenten per week of juist uit te smeren over een langere periode. Dit bespreken we tijdens het eerste gratis kennismakingsgesprek. Je investering is 1860 euro. Meld je aan via dit formulier:

  Hiermee voorkom je spam