healing

Wat is een healing?

Ieder mens heeft een persoonlijk energieveld om zich heen. Tijdens je leven, in de normale omgang met mensen, pik je regelmatig energie van anderen op of blijft er wat van jou bij een ander hangen. Het is normaal dat dit gebeurt. Ook bepaalde gedachten of ideeën vanuit je opvoeding en je omgeving kunnen zich in je energieveld vastzetten. Tijdens een healing wordt je uitgenodigd om weer goed in je eigen energie te gaan zitten. Je kunt het bijna zien als een innerlijke douche. Naast dat dit heel fijn aanvoelt, kan dit ook veel helderheid en inzichten geven.

Je bent superkrachtig! Ik leer van je tips, je humor en kracht – Patricia

Hieronder noem ik een aantal voorbeelden waarbij een healing je kan helpen:

fysieke klachten
Een fysieke klacht is vaak als eerste zichtbaar als een blokkade of een storing in het energieveld. Blokkades kunnen op allerlei manieren ontstaan. Als de blokkade er langere tijd blijft zitten, kan deze zich gaan manifesteren in het lichaam. Een healing is erop gericht om het lichaam in balans te brengen. In mijn visie zal een lichaam dat goed in balans is, minder snel ziek worden en gemakkelijker genezen. Daarnaast geeft het ontspanning. Het genezingsproces wordt dus ondersteund. Een healing is echter geen vervanging voor een bezoekje aan de huisarts.

vermoeidheid
Vermoeidheid kan door verschillende oorzaken ontstaan. Het kan zijn dat je een behoorlijke tijd teveel dingen hebt gedaan. Het kan ook zijn dat je energie is blijven hangen bij iets dat in het verleden is gebeurd of dat er een persoon is waar je heel veel energie in steekt of hebt gestoken. Tijdens een healing wordt niet alleen jouw energieveld schoongemaakt maar kan er ook energie teruggevraagd worden.

emotionele problemen
Ook bij emotionele problemen kan een healing je helpen om bepaalde zaken helder te krijgen en oude dingen “los” te laten.

relatiehealing (zowel voor in de liefde, vriendschappen, collega’s en andere relaties)
Als je een relatie met iemand hebt, vindt er vaak een behoorlijke energieverstrengeling plaats. Dit kan op sommige momenten heerlijk zijn maar kan soms ook beklemmend gaan werken. Ook de buitenwereld heeft vaak een behoorlijke invloed op hoe je in een relatie staat. De bedoeling van een relatiehealing is dus niet om ervoor te zorgen dat je partner ineens aan al je wensen gaat voldoen. Beide personen worden weer even goed in hun eigen energie gezet. Dit kan bepaalde problemen voor beiden helderder maken. Een relatiehealing kan ook helpen om juist iemand “los” te laten.
Naast de relatie met een geliefde, kan ook de relatie met je ouders, een goede vriend of een collega zijn die geheald mag worden. In principe is het prettig als beide personen hiervoor aanwezig zijn. Als je alleen komt, is het fijn als de partner toestemming heeft gegeven. Als dit niet het geval is, kan er alleen gewerkt worden aan jouw stukje in de relatie, wat op zich ook heel verhelderend voor je kan werken.

cursussen
Wil je zelf ook leren healen? De meest eenvoudige vorm komt uit Japan en heet Reiki. Als je hier interesse in hebt, kijk dan op mijn speciale website hierover http://mawashi.nl