Ieder mens heeft een persoonlijk energieveld in en om zich heen. Tijdens je leven, in de normale omgang met mensen, pik je regelmatig energie van anderen op of blijft er wat van jou bij een ander hangen. Het is normaal dat dit gebeurt. Ook bepaalde gedachten of ideeën vanuit je opvoeding en je omgeving kunnen zich op bepaalde plaatsen vastzetten. Tijdens een healing wordt je uitgenodigd om weer even goed in je eigen energie te gaan zitten. Dit kan soms zeer verhelderend werken. Hieronder noem ik voorbeelden waarbij een healing je kan helpen:

fysieke klachten
Een fysieke klacht is vaak als eerste zichtbaar als een blokkade of een storing in het energieveld. Blokkades kunnen op allerlei manieren ontstaan. Als de blokkade er langere tijd blijft zitten, kan deze zich gaan manifesteren in het lichaam. In de reguliere geneeskunst zien wij dan vaak dat men de klacht probeert te onderdrukken. Tijdens een healing wordt er ook aan de blokkade gewerkt waardoor het genezingsproces wordt ondersteund.

vermoeidheid
Vermoeidheid kan ook door verschillende oorzaken ontstaan. Het kan zijn dat je een behoorlijke tijd teveel dingen hebt gedaan. Het kan ook zijn dat je energie is blijven hangen bij iets dat in het verleden is gebeurd of dat er een persoon is waar je heel veel energie in steekt of hebt gestoken. Tijdens een healing wordt niet alleen jouw energiesysteem schoongemaakt maar kan er ook energie teruggevraagd worden.

emotionele problemen
Ook bij emotionele problemen kan een healing je helpen om bepaalde zaken helder te krijgen en oude dingen "los" te laten.

relatiehealing
Als je een relatie met iemand hebt, vindt er vaak een behoorlijke energieverstrengeling plaats. Dit kan op sommige momenten heerlijk zijn maar kan soms ook beklemmend gaan werken. Ook de buitenwereld heeft vaak een behoorlijke invloed op hoe je in een relatie staat. De bedoeling van een relatiehealing is dus niet om ervoor te zorgen dat je partner ineens aan al je wensen gaat voldoen. Beide personen worden weer even goed in hun eigen energie gezet. Dit kan bepaalde problemen voor beiden helderder maken. Een relatiehealing kan ook helpen om juist iemand "los" te laten.
Overigens is een relatiehealing niet alleen bedoeld voor geliefden maar het kan ook de relatie met je ouders, een goede vriend of vriendin of een collega zijn die geheald mag worden. In principe is het prettig als beide personen hiervoor aanwezig zijn. Als je alleen komt, is het fijn als je partner toestemming heeft gegeven. Als dit niet het geval is, kan er alleen gewerkt worden aan jouw stukje in de relatie, wat op zich ook heel verhelderend voor je kan werken.